Jag följder en sida på FB, som heter så. Brottplats Halmstad. Dagens inlägg där får mig att bli så trött. Trött och arg. Ingenstans går man säker går nu för tiden. Ingen går säker någonstans. 

Överallt slås oskyldiga ner till marken, rånas och förföljs. Va fan e meningen med det! En kvinna som ger sig hän åt ett plötsligt infall att plocka svamp. En rusig man på väg hem från krogen, eller kvinnan som tar cykeln från jobbet för att kunna njuta av sensommarkvällen. Alla lika oskyldiga och intet ont anande om deras stundande möten med äckliga drägg. 

Övergrepp och överfall är inget nytt, men fram till nyligen har jag aldrig varit rädd. Mörkret har aldrig skrämt mig. Inte heller skogen, tunnlar eller enskilda vägar. Men jag börjar övertygas om att jag måste se förbi min naivitet och se sanningen i vitögat. 

Jag springer bäst ute och med lurar och musik i öronen. Idag övervägde jag att lägga lurarna ut sidan och strunta i peppmusik, för att vara beredd. För att ha full uppmärksamhet på omgivningen. Men, ett envist jäklar-anamma gjorde att jag pluggade i dom i alla fall. Jag ville inte låta det onda vinna och påverka. Fast musiken var inte så högt som den brukar. 

Och i löparspåret synade de jag mötte och granskade dem från topp till tå. En möjlig gärningsman? Kan jag springa åt ett annat håll om han gör ansats? Finns det någon runtomkring som hör och ser? Inte helt osökt kom jag att tänka på kritiken som Sara Larsson fått i media. Den orättvisa kritiken, sedan hon sagt att det är lätt att dra alla män över en kant. Det är klart som sjutton att inte alla män är elaka överfaller, men inte fasen synar jag de kvinnor jag möter så som jag scannar av en man... 

Nå, i vilket fall. Vart är vi på väg? Vad är det för hårt samhälle som min dotter ska växa upp i? Hur ska jag kunna skydda henne lagom, utan att skrämma upp? Ska man behöva gå runt och vara rädd mitt på ljusan dag?  Det gör mig så arg. 

Självförsvarsspray. Visst säljer Biltema självförsvarsspray? Eller överfallslarm. Det kanske är dags för ett sådant. 

Skit också.