Crossfit. Jag är en riktig nybörjare, men åh va kul det är! Springa, lyfta, klättra, hoppa och släpa efter sin förmåga. Stöna, stånka och svettas. Så naturligt och lite rått sådär. Och modernt. Det är rätt inne med crossfit, verkar det som, för lite överallt byggs det upp utebanor och rena crossfithallar. Förr tittade jag alltid nyfiket på den där hinderbanan som finns vid garnisonen, när jag åkte förbi i föräldrarnas bil. Nu har jag börjat testa så smått själv. 

En riktigt allsidig träningsform är det, som på ett bra sätt kompletterar den träning jag annars håller mig till. När man kör crossfit får man sig en riktig genomkörare på alla plan. Det handlar om rörlighet, om kondition, uthållighet, styrka, snabbhet, explosivitet, koordination, balans och pannben. 

Det här är min favoritbana. Den ligger vid Vapnö grustag, som man också når via Galgbeget. Banan är kul och utmanande och det är lätt att lägga in några rusher och lite backträning för extra kondition. Om man vill. Kanske att jag så småningom vågar hänga på en av de grupper som jag ibland ser köra banan här - intensivt påhejade av någon biffig galning. Som han gormar! Grupperna jag sett hät är så långt ifrån homogena som man kan komma. Alla är med. Gammal som ung, stark som klen. Man kör efter sin förmåga och sina mål. Rättvist och fair på alla sätt.