Jag har lyxen att ha mellandagarna relativt arbetsfria och att lägga en kostomstart just på lediga dagar brukar vara extra gynnsamt. Ingen stress och inga måsten, så maten kan få ta lite tid både att lagas och att lagas. 

Maken jobbar, så det är bara dottern och jag hemma. I morse vakande jag innan min sjusovare till Sessa. Granen står kvar i vardagsrummet och den sken så fint när jag smög upp. I övrigt var det mörkt och alldeles tyst. Väldigt behagligt och en skön kontrast till storhelgernas ståhej. 

Kostupplägg för dagen:

Frukost

Ett ljummet glas juice
En skål tjock smoothie med riven kokos och boveteflingor
En kopp kaffe med kokosmjölk
Citronvatten
Mellanmål

Mer citronvatten

Lunch

Bladspenat och grönkål brynt i teflonpanna
Kokt morot och rödbeta
Quinoa kokt med lite av det fruktkött som blev över när jag gjorde frukostjuicen
Tomatsås med bönor
Citronvatten 
Fika 

Cocktailtomater
Morot
Lite av frukostkvargen
Citronvatten faktisktKvällsmat

Jag var inte så hungrig innan idag, men det blev jag framåt eftermiddagen och kvällen. Väldigt hungrig till och med. Hungrig och lite småsur. Jag måste komma ihåg att äta mer på dagen i morgon, även om jag inte är hungrig. Till kvällsmat värmer jag i alla fall tomatsåsen med bönor från lunchen samt mer quinoa än vad jag planerat. Kreationen toppas med bladgrönt. Till efterrätt serveras vattenmelon och en grapefrukt. 


Snacks

Fortfarande hungrig tar jag mig en kopp av frukostsmoothien och två matskedar kokosmjölk och värmer det i micron. Det blir väldigt gott! Jag snacksar också loss på en näve paranötter

Träning
Promenad i uppförsbacke, rygg och armar står på schemat. Men något mastodontpass blir det inte. Ett sånt hade inte varit hyggligt mot kroppen just nu. Det hade nog tagit mer än vad det givit. 

Hur mår jag då, såhär dag ett?
Magen lutar lite mer åt det normala.
Jag kissar hejvillt och mest hela tiden.
Framåt eftermiddagen smög sig huvudvärken på.
Framåt kvällningen kom hungern och då blev jag seg och sur. 

Huvudvärken hör till och lite grann hungern med, men jag tror helt klart att jag behöver fylla på med mer fiber i morgon, så att magen har lite mer att jobba med. Det jag fått i mig av grönt, vitt och bär går fort för magen att processa, så även om jag blir mätt av måltiderna, kommer hungern snart igen.

Viktig lärdom från tidigare är att jag gör stora laddningar av allt jag kokar ihop, så att det alltid finns något att plocka från i kylen. Att värma det jag äter gör att måltiderna känns lyxigare än att äta kallt. Varm mat gör gott för kroppen, tycker jag. 

Än har jag inte tagit några pepparkakor, även om de ropat högt efter mig. Jag tänker på kakorna, men det jag saknar mest är just nu är nog faktiskt ägg.