Det har varit så hiskeligt kallt i natt att det inte råder någon som helst tvekan om att det är vinter. När vintern är vinter, då gillar jag den. Men när den är mer som grådassig höst, då gillar jag den inte. 

Riktig vinter är det och hela familjen är ledig. Vi packade ner filt och en ny laddning varm choklad och for till stranden för att ladda med D-vitaminer. Solen skiner och luften är härligt krispig. 

Kostupplägg för dagen:

Frukost   

Innan frukost-juice
Tjock kvarg 
Citronvatten
Kaffe med mandelmjölk
Mellanmål

Nötter

Lunch

Varm tomatsoppa och varm kvarg i termos. På en strand vid ett hav under solen. 

Fika 

Eftermiddagen förgylldes med ett besök på fik i stan. Jag hade just tränat och var hungrig, så jag köpte mig en kopp havregrynsgröt till mitt te. Gröten på fiket är god, jag har ätit den innan, men jag tror att den är ganska laddad med sött. 

Efter besöket på fiket drog jag och familjen till O'learys. maken ville ha sig en öl och det tyckte jag han skulle få. Från baren hade han med sig ett glas alkoholfritt vitt till mig. Även om glaset inte ingick i min kostplan, drack jag förstås det. 

Kvällsmat

I kväll blev det en efterlängtad köttbit. Oh jösses va gott! Köttet ackompanjerades av en riktigt trevlig sallad på groddar, ruccola, spenat, äpple, apelsin, granatäpple, svartpeppar och lite olja. 
Snacks

Två goda clementiner tryckte jag i mig, men det var något mer som saknades. Clementinerna gjorde inte det de skulle, så jag rörde ihop en kopp specialchoklad. Chokladen satte locket på.  
Träning
Efter promenaden på stranden for jag till gymmet och idag var jag alldeles full av energi. Jag körde en stunds kardio med snabba löpintervaller varvat med gång och sedan styrketräning för ben, rumpa och rygg. Magträning vågade jag mig inte på idag. Just magen kändes inte lika stark som den brukar och jag tror att de hänger ihop med att den faktiskt är ganska tom på mat. Trots avsaknaden av kraftkost kunde jag trycka på i lyften som vanligt. 


Hur mår jag då, såhär dag fyra?
Igår kände jag ingen skillnad alls, men idag märker jag förändring. Ja, idag är jag glad för att jag körde den här kickstart-kuren, eller vad man ska kalla den. Jag kan inte säga att huden glimrar och gnistrar. Håret har inte heller fått nån extra glans och yster, så som vissa säger att hår får av kurer likt denna. Jag tror inte det i alla fall. Men jag känner mig lätt som en fjäder och platt som en pannkaka. Magen mår fantastiskt bra och av uppblåst- och körigheten som jag hade innan finns inte ett spår.

Allt det söta har slutat ropa på mig och det är inte svårt alls att låta kolorna som är kvar ligga orörda i sin burk. De fyra gångna dagarna har helt klart lett till att det blir enklare att göra bra val.   

Nu ska jag så sakteliga lägga till kött och mejeriprodukter till min kost igen. Ost och kött. Vällagrad hårdost. Det ser jag fram emot.