Det blåste lite dramatiskt utomhus igår och vinden låg på precis mot dotterns sovrumsfönster. Att somna brukar vara svårt för henne i vanliga fall och med vind som dånanar blir insomningsproceduren en nästintill omöjligt uppgift. Så Sessan fick lägga sig inne hos oss. Tre i sängen i natt alltså. En som snarkade, en som fäktade runt och så jag. Det gick förhållandevis bra. 

Såhär på kvällskvisten, vid slutet av kurens dag två, märker jag att jag har låtit projektet ta en annan vändning än vad den brukar. Vanligtvis juicar jag hejvilt, men vid den här 5:e upplagan av den årliga detoxen lagar jag visst en massa mat. Gluten-, laktos- och äggfritt och vegetariskt förvisso, men inte med samma tydliga vinkling på detox som andra år. Efter dagens matlagning har jag väldigt mycket mat i kylen. Mat som behöver ätas upp. Mat som ingen annan i familjen visar nämnvärt intresse för. Så i morgon får jag äta på, men kanske att jag låter sista dagen vara mer utav en renande juicedag. Vi får se, som min mamma brukar säga. Vi får se. 

Kostupplägg för dagen:

Frukost

Ett ljummet glas juice
En skål tjock smoothie med riven kokos och boveteflingor
En kopp kaffe med mandelmjölk
Några cocktailtomater
Citronvatten

Mellanmål

Det är lite konstigt det här, men jag minns faktiskt inte exakt vad jag åt till mellis. Det blev en smoothie av något slag, det vet jag eftersom jag tog en bild. Men va fasen hade jag i den? Jag tror att jag mixade solroskärnor, fikon, blåbär och mandelmjölk. Kanske något mer. Säkert lime. Sådär gott var det i alla fall. Jag gillar inte det här med mixade solros- eller pumpakärnor. Det kom jag ihåg när jag tog första sluppen. Men ner i magen åkte det, vad det nu var, för här slängs banne mig ingen mat. 


Lunch

Lunchen fick bli rester från gårdagen. Grönkålen och spenaten får riktigt god smak om man steker till den och låter den få lite färg. Eftersom jag inte blev riktigt mätt igår gjorde jag en juice som fick agera dessert, för att garantera att jag fick i mig tillräckligt. 

     
Mellanmål

En varm kopp te på ett fik. 


Kvällsmat

Även om jag nog faktist aldrig ätit det innan, blev jag så himla sugen på kikärtsbiffar att jag var tvungen att leta fram och modifiera ett recept. Kvällsmaten blev en riktig festmåltid, bestående av:

Kikärtsbiffar
Blomkålsris
Kokt rödbeta
Sallad på ruccula, böngrodor och Solroskärnor
En klick hummus


Snacks

Det fanns inget behov av någon nattamat idag. Kvällsmaten mättade länge. 


Träning
Träningen idag blev varken mer eller mindre än en vinterkylig promenad med dottern.

Hur mår jag då, såhär dag två?
Jag blev förvånad över att vakna lite svullen runt ansikte, hals och armar i morse. Jag som nästintill tömde mig på vätska igår. Ett litet, litet problem är faktiskt det här med att vara så kissig hela tiden. Men det hör ju till. Det är ju något bra. Ut med det gamla, så att säga. 

I morse var jag hungrig och hungern höll i sig hela förmiddagen. Eftersom hungern blev lite för påtaglig, blev det att jag framåt dagen åt mer än vad jag gjorde igår. Något jag funderar över är om jag kanske ätit för mycket och kommit bort fåra hela konceptet? Jag har i alla fall tryckt i mig mer kolhydrater än vad jag tänkt. Ingen huvudvärk idag och det kanske är bra, men magen är faktiskt mer svullen och uppblåst nu i kväll jämfört med vad den var igår. Är det kolhydraterna? Kålen kanske? Inte kan väl den lilla biten lök ställa till det så?

Jäkla tjat om magen kanske, men den är så viktig och central. Det är ju från magpartiet och från hjärtat som måendet stammar. Det är ju därifrån man får sin energi. Så hjärtat och magen måste man vara rädd om.

I vilket fall; Dottern och jag avslutade vår promenad hos grönsakshandlaren på torget i stan idag. Det är helt galet va billigt det är med frukt och grönt där. Jag shoppade loss och fick allt på bilden för bara 60kr. För billigt, nästan. Hur ekologiskt eller närodlat det är framgår dock inte.