Man kan inte tro det, med tanke på att jag typ lägger ut fler inlägg än de allra flesta, men jag är riktigt trött på Facebook. Det har jag varit länge. I åratal faktiskt. För Facebook tar energi. I omgångar har jag försökt att lägga ner hela grejen, men vissa grupper och funktioner har jag blivit lite smått beroende av. Beroende på ett positivt sätt. Inspirationsgrupper ger nya tankar att dra nytta av på jobbet och via messenger kan man lätt hålla kontakten med de man tycker om. 

Men själva FB-flödet i sig, inte minst det jag själv lägger upp, det tar i regel mer än vad det ger. Så, inatt bestämde jag mig på riktigt. Jag har tänkt tanken flera gånger, men tyckt att det kanske skulle tolkas som radikalt och löjligt. Därför har jag inte fullföljt. Men inatt klubbade jag beslutet och i morse såg jag till att verkställa. En efter en "unfriendade" jag minna FB-vänner. Det gjorde förstås ont i hjärtat att trycka på "ta bort som vän", men det handlar ju bara om Facebook. En sida på nätet. Hoppas vännerna förstår det, så att de inte tar illa vid sig och tror att jag unfriendar dem i verkligheten.

Samtidigt är det sorgligt när det är så tomt på vänskapssidan. Kanske ångrar jag mig framöver, men visst är det väl bättre att leva och vara vänner IRL än på nätet. Och visst är det skönt att ta befäl över sitt liv och göra sig av med sånt som inget ger.