Frukostbullar, snabbt och enkelt
Recept för 8 bullar
4 ägg
3,5 msk fiberhusk
50 g smör
2 krm salt
1/2 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
Vallmofrö, pumpfrö eller solrosfrö att strössla på toppen
Gör såhär:
1. Vispa äggen fluffiga
2. Blanda i fiberhusk och mandelmjöl och låt stå en stund
3. Smält smöret och häll i äggsmeten
4. Blanda linfrö, salt och bakpulver och vänd i äggblandningen
Forma ca 8 bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper på
Grädda i 200 grader i ca 10 min
Taggat med:
2 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar
Föregående inlägg: Som frallor, men utan mjöl
Nästa inlägg: Sötpotatissallad
Hej, jag har länge undrat varför Lchf:are inte penslar sina bullar vid bak. Kan du svara på detta? Man gör det ju vid vanligt bak så ...
Hej svejs från mig
Oj, vilken spännande och klurig fråga! :D
Ja, LCHF:are borde väl pensla. I alla fall med riktigt smör. De eftersträvar väl den sortens fett...
Jag sällar mig inte riktigt till LCHF-gänget och kan inte ge ett svar ur deras perspektiv, bara ur mitt eget. Att pensla bullar med ägg eller smör gör ju att de får en lite finare glans och färg på toppen. Söta bröd och bullar brukar jag pensla, men i regel inte frukostbröd som detta. Det är vanans makt som gör att det blir så. Fröna jag spritklar på fastnar fint även utan pensling.
Jag tror man gör lite som man vill.