Oändliga varianter av kvarg eller ägg. Och baljor med kaffe. Något annat suktar jag inte efter på morgonen, under årets ljusare månader. Men när höstrusket gjort entré, då byter jag gärna till en frukost som sprider inte bara mättnad, utan också värme.

Jag har hittat en grynblandning, som jag gillar skarpt. Glutenfri, ekologisk och prisvärd. Det du! Jag sprang på den på nätet, på Bodystore. Än har jag inte hittat den i butik, men det gör inte så mycket. Frakten är kostnadsfri och leveransen sker ett par dagar efter att jag klickat på beställ. 39kr blir slutsumman, för 700g grynblandning, gjord på;

- h
avregryn och havreflingor, för att jag tror på att det är nyttigt. Såhär nyttigt, enligt somliga.  
- risflingor för kalcuim och järn
- hirsflingor för B-vitamin

Grynblandningen innehåller majsgryn också, men det vet jag faktiskt inte vad det är bra för. För bukfylla, möjligen. 

Gröten är god i sig själv, men jag väljer ändå att pimpa upp den. Jag låter blåbär koka med, för smak, vitaminer och antioxidanter. Krossat linfrö, för omega6 och för att de är bra för de stackars tarmarna. För allmän smörjning av apparaturen pytsar jag i lite kokosoljaOch så har jag i chiafrön, för ökat proteininnehåll. Det är ju mest kolhydrater i gröten annars. 

Som pricken över i:et låter jag gröten ackompanjeras av levande ljus. Den dansande lågan inger lugn. Dessutom luktar det så ljuvligt när man blåser ut. 

      

                                           Att ta läskande bilder på gröt är nästintill omöjligt.