Frukt och grönt gör löjligt gott för kroppen. Exakt vad som händer när man äter ditten eller datten råder det inte alltid enighet om. Man kan ju hitta forskning som stödjer lite vad man vill. Jag väljer att förlita mig på forskning och fakta som benämner naturens läkande, helande och renande egenskaper. Jag tar till mig det som gör mig glad och som stödjer min tes om att frukt och grönt gör mig pigg och fräsch som en nyponros. Även om tesen kanske är en utopi.

Internetkällor som jag får min fakta ifrån är bland annat LivsmedelsverketHälsosidorna.se, Må braMatvetet.se och Kurea. Dessutom har jag lärt mig massor av juicegurun Renée Voltaire, vars bok jag rekommenderar (dels för att den ger inspiration och dels för att min bror varit med och gjort den). Hennes hemsida är också himla innehållsrik och informativ. Den hittar du här.