Hade jag bara haft obegränsat med pengar hade shopping varit ett av mina absoluta toppintressen. Shopping tillfredställer verkligen ett behov. Jag vet inte riktigt vad med hela grejen det är som gör att det känns så härligt. Om det är att man unnar sig, som gör att man får en kick. Att man bestämmer sig för att man är värd något och liksom helt enkelt slår till med ett köp. Jo, så är det nog. Att unna sig känns lyxigt. Och så är det kul med lite nytt också. Något nytt till hemmet som förgyller och gör tillvaron i boet lite extra mysigt. Eller kanske ett nytt plagg eller en doft eller kräm som piggar upp. 

Att köpa till någon annan är lika givande det. Jag lägger gärna tid på att välja med omsorg när jag köper till andra för att försöka hitta det där som gör den andra lite extra glad. Något personligt sådär. Nåt som verkligen passar. 

Att köpa dyrt ger dock ångest. Ångesten går att likställa med den som frossande i allt för mycket godis ger. Eftersmaken säger att det där var ju jäkligt onödigt. Även om man tänkt igenom beslutet att köpa det där dyra, så sitter den bittra eftersmaken i och gör sig påmind varje gång man ser plagget eller prylen eller vad det nu är. 

Just nu sitter jag och packar upp dagens alla fynd. Jag älskar att packa upp! Dagens tur till GeKås gick loss på lite mer än vad jag brukar tillåta att besöken där gör, men ändå känner jag mig riktigt nöjd. Presenter i mängder, lull-lull till hemmet och lite smågrejer till mig själv. Överlag tog jag flertalet goda beslut och shoppingbehovet är stillat. För stunden.