De här biffarna blir riktig goda och smakrika. Låter du dem få lite färg i stekpannan, blir smaken ytterligare förstärkt. För en som äter som jag räcker receptet till två personer (och kanske en liten person till).

Till biffarna behöver du:
1 burk kikärtor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 matskedar hackad persilja
1 kryddmått peppar
1 kryddmått chilipulver
1 matsked maizena

Om du vill kan du också ha i:
Lite salt
1 ägg

Gör såhär:
1. Skölj av kikärtorna.
2. Blanda lök och kryddor. Jag blandar i mixer så att allt riktigt slås sönder, så att smaker släpps fria.
3. Häll kikärtorna i lök- och kryddmixen och kör mixern tills du fått en slät och fin smet. Har du ingen mixer kan du mosa kikärtorna med en gaffel eller sked och därefter blanda ihop alla ingredienser.   

Färsen är lättare att hantera på stekjärnet om du håller dina biffar små. Särskilt viktigt att hålla biffarna små är det om man gör smeten utan ägg. Använd med fördel teflonpanna. Steker du i vanligt järn behöver du nog en massa smör o olja för att förhindra att biffarna bränner fast.

  

 Servera med t.ex sallad och blomkålsris eller sallad och tsatsiki  

Jj