Enkla rätter likt denna är något jag försöker ha för vana att slänga ihop inför arbetsveckan. När allt är klart och fördelat i portioner, åker det in i frysen och vips har jag säkerställt att veckans luncher är under kontroll. I min värld är lunchplanering viktig, för finns inget ordnat är det lätt att det inte blir något alls. Och om jag inte äter lunch, är jag så hungrig på kvällen, att det lätt blir kattskit av både kosthållning och träning. Och så kan vi ju inte ha det. 

Till den här rätten behöver du

  • 1 tetra passerade tomater
  • 1 tetra krossade tomater
  • En gnutta honung för att styra upp tomaternas beska
  • 1 tetra stora vita bönor
  • 1 förpackning kycklingfilé
  • Kryddor du gillar. Jag tycker timjan, mejram, orgeano, chilli, basilika och paprikapulver passar bra till kyckling- och tomaträtter. Och salt och peppar förstås. 

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200grader
  2. Häll av vattnet från bönorna och skölj av dem i en sil. 
  3. Dela kycklingen i kuber ca 3*3cm 
  4. Blanda tomat, kyckling, bönor och kryddor i en långpanna
  5. Lägg folie över långpannan
  6. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min  
  7. När 20min gått kan du, om du vill, kicka igång ugnens grillfunktion och höja värmen, för att ge rätten lite färg. 

Servera med valfritt tillbehör, tex

  • Potatis
  • Ris
  • Bulgur (lite mer näring och lägre GI än ris och varm potatis)
  • Quinoa (mer protein och fiber än ovanstående, bättre GI och glutenritt)
  • Bönpasta (mer näringsrikt än vanlig pasta, glutenfritt och godare än vad man kan tro).
  • Gröna grönsaker (jag tycker grönt, som spenat, broccoli och brysselkål är godast till tomaträtter.)