Vi är ett litet men naggande gott tjejgäng som jobbade tillsammans ett tag för några år sedan. Alla utom en av oss har sökt nya uppdrag, men tiden vi hade ihop har etsat sig fast i minnet. Vi jobbade på en av stans största och brötigaste skolor, men ser ändå tillbaka på tiden som den bästa jobbperioden ever. Vi kompletterade varandra så bra och hade verkligen roligt ihop. Det var ren lyx, förstår man nu i efterhand, att gå till jobbet varje dag och få spendera hela arbetsdagen med sina bästa vänner. Vi red ut stormar ihop och fanns alltid där för varandra. 

Fastän vi är splittrade rent jobbmässigt, försöker vi få till att ses så ofta det går. Sommarledighet kickas igång på en uteservering och när det är dags för hösttermin rundar vi gärna av sommaren på samma sätt som vi startade den. Igår var det dags för en sådan avrundning, då det var sista fredagen på sommarledigheten. På måndag rullar verkligheten igång igen. 

Jag vetifasen hur mycket jag vågar se fram emot arbetshösten som kommer. Inför förra terminsstarten var jag härligt entusiastisk, för jag trodde jag hade fått min drömtjänst. Men verkligheten visade sig ju vara en annan. Mitt självförtroende fick på tafsen och av ren självbevarelsedrift sa jag upp mig, så nu väntar alltså nytt uppdrag. Igen. Ett helt nytt uppdrag faktiskt, då jag lämnar rollen som specialpedagog och går tillbaka in i klassrummet. Inte som lärare utan som stödresurs. Jag vet inte vad jag har gett mig in på egentligen, för jag tar på mig en ny kostym och byter verkligen roll. Det jag vet är att jag kommer få jobba med barnen igen och det har jag saknat länge. Och så kommer jag få jobba med inriktning på bara språkstöd, som jag ju också saknat och tycker väldigt mycket om. Min mentorskollega verkar vara en trevlig prick och nya skolans organisation känns både trygg och väl genomtänkt. Så det blir nog bra. 

Ja, det kommer säkert funka fint, men att jag legat vaken halva natten tyder ändå på att viss oro finns. Jobbhjärnan har vaknat till liv och idag ska jag ge mig ut på jakt efter ny kalender. Med pennor i olika färg ska jag skriva in möten och viktiga tider. Kanske skriver jag några listor också, så att jag verkligen känner mig redo när måndagen kommer.