Jag skriver och skriver om allt vad tankar som far förbi. Jag skriver om högt och om lågt, om flummigt och om djupt. Jag har lättare för att tackla en tanke som jag verkligen satt ord på, så som man gör när man skriver ner den, så jag skriver egentligen mest för mig själv. Men jag skriver också för dig, som du vet.

Personligen tycker jag att det är lite intressant att se hur det jag skriver om verkar följa ett visst mönster. När jag granskar historiken, kan jag se att temat på mina texter ter sig flyta på i ett ganska jämnt och regelbundet årsflöde. På våren skriver jag om ljus och grönska med en ton som är positiv och glad. Då, under vårmånaderna, verkar jag i regel vara lätt i sinnet och full av hopp och förväntan. Sommaren verkar till och från vara lite lätt ångestfylld, vilket är intressant, eftersom jag fått för mig att jag älskar sommaren och mår bra av den. På hösten och vintern dominerar texter om kost, hälsa och resor. Det verkar som att jag under den här tiden i regel söker lite extra efter spänning, förändring och självförverkligande. Ja, mitt liv ser ut att gå sin gilla gång, med toppar och dalar och det är väl ändå ganska tryggt.

Som ägare av bloggen har jag tillgång till statistik över vilka inlägg som är mest klickade på. Vissa inlägg tycker jag själv bättre om. Till exempel känner jag mig nöjd med somliga texter under fliken kärlek och då främst de som handlar om mamma, mormor och om maken min. Och så gillar jag Sånt jag gillar och Sånt jag inte gillar. De texterna var roliga att skriva. Det var kul att fundera ut vad jag verkligen tycker- och inte tycker om och det känns lite trist att de inläggen redan är skrivna. För jag skulle gärna ha skrivandet av dem att se fram emot.

Men, vilket är det mest populära inlägget då? Jo, Chiapudding vs OverNight Oats. Hur tråkig och opersonlig är inte den texten?! Med sina flertalet träffar varje dag tycker jag att den får oförtjänt mycket cred.