Då har jag tydligen bestämt mig för att hålla fast vid traditionen och köra en liten rening för kroppen och omstart för magen. Jag håller mig till den kortare detoxvarianten, för om en vecka är det dags för nytt jobb och då vill jag gå all in på det och bara lägga normalt mycket tankekraft på det här med kosten.

A och O för en lyckad kur är bra en planering. Bra planering är egentligen basen för en lyckad kosthållning över lag. Jag köper hem det som behövs och färdigställer frukost och mellis, så att det finns klart att plocka fram när hungern slår till. Ja, jag brukar visserligen alltid ha färdigställt frukost och mellis, men den här veckan får kvargen stå åt sidan.
 Jag  gör en laddning av en matigare sallad också, som räcker till flera måltider. Med det tror jag att jag är bra förberedd. Sedan skapar jag variation genom lägga till kokta, stuvade eller ungdsstekta grönisar. Det blir nog tomatsåsås också. Den är så mumsig.   


BRA ATT HA HEMMA 
Man behöver förstås inte ha allt hemma. Men listan är en fingervisning över vad en detoxmeny kan innehålla. 

För frukostar
Bär (hallon, blåbär, nypon, goji, vinbär)
Avokado
Kokosmjölk/kokosdryck
Kokosolja
Apelsin
Citron
Lime
Ingefära
För mellisar
Chiafrön
Kokosmjölk/kokosdryck
Avokado
Spirulina
Lime
Mango
Paranöt
Glutefria havregryn
Morot, grapefrukt, vattenmelon, gruka och çoctailtomater att mumsa på


För lunch och kvällsmål
Kolhydratkällor
Quinoa
Rotfrukter 
Sallad
Spenat
Selleri
Sparris
Aubergine
Paprika
Tomat
Bondbönor
Haricots verts
Sockerärtor
Linser
Olika varinter av ärtor
Gröna ärtor
Granatäpple

Proteinkällor
Olika varianter av bönor 
Kikärtor 
Olika varianter av linser

Fettkällor
Kokosfett
Olivolja
Rapsolja
Sesamolja
Avokado
Kokosmjölk
Solroskärnor
Pumpakärnor
Nötter
Kokosflingor/riven kokos


Smaksättning av lunch och kvällsmål
Currypasta 
Färska eller torkade kryddor
Vitlök
Ingefära
Citron
Oliver 
Krossade tomater
Soltorkade tomater
TomatpuréHär på hälsosidorna.se kan man läsa mer om hur olika matvaror påverkar kroppen. I skrivandets stund har Lidl bra pris på apelsin, lime, grape och rödbeta.