Jag drömmer så fasligt mycket just nu. Bearbetar tankar ock känslor likt ett barn, under dygnets mörka timmar. 

Drömmarna är av den där sorten som får en att fundera. Vissa drömmar är bara konstiga, andra roliga eller härliga, men de jag drömmer just nu är såna som skulle kunna betyda något. Man vaknar lite sådär bara halvt utsövd och förbryllad med ett "Va fasen betyder det här nu då? "

Inatt var det en liten söt kattunge som strök runt mig. Randig i rött, brunt och beige. Den omade sig vid mina fötter och gjorde sig till, sådär som katter ofta gör. Den ville absolut vinna pluspoäng och jag betraktade den nyfiket. Tänkte att jag skulle sätta mig på huk och gosa lite, men så plötsligt var den borta. I nästa ögonblick ser jag en man med en storväxt siluett och han tjoar som om han vill varna för något. Jag hör honom inte, men jag ser hur han viftar med armarna och gastar åt mitt håll. Så kommer kattungen. Den springer mot mig och är som förbytt. Blicken är galen och den rusar med en fart och beslutsamheten som gör mig vettskrämd. Helt rabiat är den och den är ute efter mig. 

Sen vaknar jag. 

Drömmen kändes som ett budskap. Som om kattungen var någon jag kände. Någon i min närhet. Om så är fallet - vem är den söta kattungen, som stryker runt mina ben? Vem är det som förställer sig och fjäskar? 

Vem är det som jag i mitt undermedvetna misstänker vara en klassisk ulv i fårakläder?