Det är härligt med semester. Att få göra vad man vill när man vill är rena rama lyxen. Min första semesterdag var igår och även om jag njöt, måste jag erkänna att jag också var lite förvirrad. Helt ledig och utan planer. Inga måsten alls. Mitt-emellan-väder och bara jag och dottern. Va fasen skulle vi hitta på idag? 

Vi har tre veckors semester själva, dottern och jag, innan gubben gör oss sällskap i vår ledighet. Tiden ensam med Sessan är riktigt mysig. Den är på ett sätt enklare än den när vi är lediga alla tre. Det är lite lugnare när vi bara är två. Hon är enkel, min lilla böna. Hon hänger i regel med på vadhelst jag föreslår. 

Förra sommaren gav jag mig utmaningen att få dottern att prova olika sorters utomhusträning, för att se om det fanns någon hon kanske kunde fastna för. Jag var orolig över att hon spelade för mycket dator då. Att hon rörde sig för lite. I år satsar jag på att toknjuta av närområdet. Vi har egentligen redan upplevt det mesta som finns att uppleva i Halmstad med omnejd både en och två gånger, så det är lite utav en utmaning att hitta nya ställe att besöka. Eller gamla ställen att besöka på nya sätt. 

Semesterns första dag tog oss först till Elgiganten, som absolut kan vara ett utflyktsmål för den som tycker teknik är kul. Dottern låtsasspelade på några riktigt fräcka datorer och jag gick runt bland högtalarna och undersökte ljudet de hade att bjuda på. Jag är en ljudnörd och kan bli riktigt lycklig av den perfekta mixen av bas, diskant och klarhet. Jag blev kär där bland hyllorna och köpte med mig en snygg blåtandshögtalare, som trots sin litenhet erbjöd något riktigt stort i ljudväg. Därmed är sommaren räddad. 

Sen for vi till Särdals Kvarn och käkade pannkor. Stockholmsturisterna som också besökte bjöd på riktig tokig show. Nära Särdal ligger Haverdal, så efter maten for vi dit för att ta en promenad. Där hittade vi urgulliga får och en familj som ställde till med sådant spektakel när de skulle få i sin båt i vattnet, att vi var tvungna att sitta ner och titta på.  

  

Telefonsamtal till dottern om lekdate på Simstadion. Hem och packa väskan. Lämna av lycklig badälskare. En snabbis ner till stranden, för att låta fötterna få känna sand. Hem till kaffet, musiken och boken. Hämta Sessan. Ett glas vin och brassa på grillen. In med potatis i ugnen och lite mer vin. Duka på altanen, även om vinden är lite kall. Fösta tuggan och så kom maken hem. Maten var god och alla var nöjda. Dusch och dator för sessan. Prat om drömmar om framtiden med maken. 

Godnatt till båda och halloj till Mel Gibson, som underhöll mig fram till småtimmarna. Det var fortfarande ljust när jag la mig. 

Underbara semester. Underbara sommar.