Idag är det söndag. En söndag som de flesta andra den här sommaren. Det blåser lite grann, himlen är molntät och termometern visar på en sisådär 17°. Jag sitter här vid min långfrukost och ser tillbaka på en helg som varit ganska fylld med slarv. Lika lätt som det är att komma in i en rutin, lika svårt är det att hålla fast vid den. Det vet jag sedan tidigare, så det är inget att stressa upp sig för. Men det är konstigt ändå. Under de två gångna veckorna var har det varit lätt att välja de, enligt min kostplan, bättre alternativen. Men när man lämnar hemmet och ger sig iväg på upptåg, då blir det genast svårare. De bättre alternativen är kluriga att hitta och de sämre lockar så. Så jag tillät lite slarv. Kanske matade jag det onda lite, men tja... Det fick det vara värt. En toppenhelg var det i vilket fall.  Även om det, när den startade, såg ut att urarta till en smärre katastrof. 

Fredag morgon och dagen som jag längtat efter hela våren och sommaren var äntligen här. Maken och jag hade barnvakt, konsertbiljetter och en bokad övernattning på ett trevligt hotell. Jag hade så väldigt sett fram emot att få komma iväg med gubben en kort stund. Jag behöver det. VI behöver det! Få andrum och komma iväg från sjukdomar och sorg. Uppleva något tillsammans, något som ger ny energi och bubblande glädje, så som konserter, övernattning på tu man hand och hotellfrukost oftast gör. Men när jag vaknar där på fredagsmorgonen och hör hur gubben låter, då inser jag vad som skett. En mansförkylning har slagit till med full kraft och däckat honom totalt. Jag har svårt att förstå de där mansförkylningarna, det måste jag faktiskt erkänna. Man han var orkeslös, hängig och helt utan kraft. 

Mer än mttligt besviken tog jag mig en morgonpromenad för att fundera över ett alternativ på lösning. Eftersom jag inte kunde acceptera att ställa in, blev det att dottern och jag for iväg på äventyret istället. Och vilken helg vi fick! Vi tjafsar en del när vi är hemma, men i helgen flöt allt på så fint och hon verkligen tokuppskattade hela alltet. Bilresa med gemensam ljudbok och picknick på vägen. Liseberg, sockervadd, shopping, och övernattning på hotell. Och konsert med över 60.000 åskådare. Jodå, vi gick faktiskt in på konserten. Jag försökte få sålt biljetterna, men när det stod klart att vi inte hade någon köpare, tog vi en taxi till arenan och fjäskade in oss. Dottern hade ju inte riktigt åldern inne, men med proppar i öronen fick hon ett OK av en gullig rutinerad vakt. 

Ja, vilken jäkla helg vi haft. Socker och glutenfylld, absolut. Men ändå, vilken helg!