Jag gillar supernäring från naturen. Här och var i min kökskonst smyger jag in sånt som är lite extra närande, sånt jag har fått för mig ska vara riktigt bra för kroppen. När jag känner mig lite trött och sliten, vill jag gärna hjälpa kroppen på traven. 

Spirulina är av mina favoriter. Det är en alg som är rik på aminosyror, vitaminer och mineraler och protein. Den består till 67% av protein, vilket man kanske inte kan tro. Algen har en erkänd inflammationsdämpande effekt. Den hjälper till att rensa kroppen från tungmetaller och är milt avgiftande och renande. Algen ger dig energi, förebygger blodbrist, främjar hjärthälsan och ger en liten skjuts till ämnesomsättningen.  

Spirulina, som går att köpa i hälsokostbutiker, på apotek och i matvarubutiker, kan man ha i sin yoggi eller i sina köpta eller hemmapressade juicer. Smaken av algen tilltalar inte mig alls. Jag tycker spirluna smakar hav, men det finns tydligen de som gillar den. Vill du inte känna smaken alls, kan du köpa spirulina i tablettform i stället för i pulver. 

Jag har tar bara en skedsudd när jag tillsätter spirulina och det tycker jag att du också ska. Tar du för mycket kan du få huvudvärk och kanske rentav må lite illa. Det är bieffekter på de renande egenskaperna som algen har.


Det kan vara bra att veta att gravida, ammande och de som äter blodförtunnande eller hjärtmedicin inte rekommenderas ta tillskott av spirulina.