Nytt år, nya möjligheter. Visst är det så man säger? Någon berättade att aldrig förr har så många lovat sig själv att börja träna, som nu inför 2017. Tokigt, men fint ändå på något sätt, att så många lever på hoppet. Hoppet om att det är 2017 som är det magiska året. Hoppas att de har en plan, så att det inte tror att ett lyckat upplägg hänger på året självt.

När jag tittar tillbaka på året som gått, kan jag se att jag förändrat min träning en hel del. Aldrig förr har jag lyft så mycket skrot. Det har gett en liten puff för självförtroendet, det där med att lyfta. Jag har utmanat mig på gymmet och lyckats med sådant jag inte visste att jag kunde eller vågade. Lite coolt, faktiskt.

Ett av målen för året som gått var att träna på ett sätt som gjorde att smärtan i kroppen minskade. Om det är träningen som bidragit till den största skillnaden, det vet jag egentligen inte. I vilket fall har jag mindre ont, så check på det målet.

Ett annat mål var att se om det gick att förändra de kroppsdelar som inte såg ut som jag önskade. Om allmänheten ser skillnad eller inte, det får stå för den. Själv kan jag i alla fall se förändring. Jag har byggt muskler där jag ville och målet är därmed uppnått. Fast bara delvis. För vad jag också gjort, är att jag lagt på mig lite hull. Det var inte det jag tänkte när jag satte målet att skulptera om, men så blev det. Ska jag vara riktigt ärlig vet jag faktiskt inte varför jag lagt ut, men kanske är det rentav för att jag mår bättre nu än vad jag gjorde för ett år sedan. Så att jag tjockat på mig lite kanske bara är ett gott tecken. Jag har inte bestämt mig riktigt för hur jag ska tycka. Kul i alla fall är att jag fått pyttelite större tuttar. Tuttar är ju för härligt.

 

Frågan är hur jag ska göra framöver. Ska jag köra på som jag gjort under året som gått? Jag trivs med träningen nu, men vad innebär det om jag fortsätter i samma spår? Jag vill faktiskt inte bygga så värst mycket mer muskler, men att styrketräna utan att lägga på vikter och därmed utvecklas, det känns ganska trist. Ska jag kanske bara underhållslyfta lite och förändra genom att utnyttja det faktum att mina fötter är reparerade? Ska 2017 bli ett nytt löparår?

Na, jag vet inte. Kanske är det för att vinden rycker och drar i hela huset, som löpning inte lockar något vidare just nu. I ärlighetens namn är jag faktiskt mer sugen på att haka på hypen med cykling. Cykling i naturen. Jag har varit nyfiken på det där ett tag. Grannen drar iväg långa rundor ibland och kommer alltid hem helt skiten. Det verkar så äventyrligt och uppfriskande. Men mitt gamla plåtsto duger inte till något sådant och den rätta utrustning, den kan jag nog inte med gott samvete lägga pengar på. Fast visst hade det varit en kul grej för hela familjen. Hade jag haft några nollor över, hade jag köpt oss ett rejält cykelkit. Men nu har jag tyvärr rätt dåligt med extra nollor.

Äsch, det får bli gym, promenad och inomhuslöpning ett par månader till. Sen får vi se om jag lägger till en förändring. Det får bli en twist av något slag, sen när dagarna blir längre och vädret lite mer behagligt.

Trail running verkar kul. Det blir man nog också härligt lerig av. Det ska jag nog läsa mer om. Löpning över stock och sten.