Det är några stycken som ganska högljutt protesterar mot det här med att äta proteinpulver. I vissa kretsar är kosttillskott som prot.pulver ganska legitimt, medan det av andra anses vara äkta humbug. Själv tycker jag att proteinpulver är helt ok, framförallt om man jämför det med annat, som man annars kan tänka stoppa i sig när en akut hunger sätter in. 

Man ska absolut se till att dagens måltider innehåller så mycket riktig mat som möjligt. Det håller jag med om till fullo. Riktig mat är bäst. Men ibland är man i tidsnöd. Man kanske är hungrig och påväg. Man kanske inte pallar laga, och vad är bäst i sådana lägen? En ost- och skinkmacka är ganska erkänt vanlig mat, men vad är det som säger att en macka till kaffet är bättre än en skopa proteinpulver? 

Dessutom kan det vara riktigt gott med proteinpulver. Framför allt det som är smaksatt med choklad. Blandar man det i kaffet får man en härlig kaffe mocca. Hur lyxigt som helst. Mixa pulvret med mjölk och banan. Ljuvligt det med. 

Att ägg får ackompanjera min proteinmocca (den här gången till lunch) är självklart. När det gäller ägg är jag ganska förutsägbar. Ägg utgör basföda, för att det är enkelt och gott.