Ungsbakade eller grillade grönsaker
Att grilla eller tillaga grönsaker i ugnen ger dem en god smak och är en kul variant till att koka, ånga eller äta rått. Något som är trevligt när man grillar är att låta alla som ska äta, gäst eller familj, göra sina egna grönsaksspett från grönsaker du skurit upp och lagt fram i skålar. Du kan använda nästa vilka grönsaker du vill, men tänk på att de vattnigare grönsakerna har kortare tillagningstid än de som är hårda, som tex betor och morot.
Förslag på grönsaker
zucchini
aubergine
rödlök
paprika
citron (blir oerhört smakrik och lite småsöt i smaken när den tillagas)
broccoli
körsbärstomater
polkabetor, rödbetor och eller gulbetor
morot
Salt, peppar och neutral olja
Gör såhär:
1. Skär allt i ungefär lika stora bitar.
2. Trä på spett om du ska grilla eller lägg på plåt om du väljer ugnen.
2. Pensla med lite olja, salta och peppra efter smak.
3. Grilla några minuter eller tillaga på långpanna i ugn på 175t i 7-15 min eller tills konsistensen är som du önskar. (Bevara gärna lite krispighet.)
Låt grönsakerna vara basen i ditt mål eller ha du dem som tillbehör. Om du väljer det förstnämnda kan du lägga lite haloumi på plåten eller grillen, som tillbehör istället för kött. Häll en dressing eller vinägrett på grönsakerna och sprinkla över en näve solrosfrön, pumpafrön och pinjenötter. För ännu mer matighet kan du lägga till linsers och/eller quinoa. Dottern älskar potatis, så jag la i några klyftor till henne. Supersmidigt.
Föregående inlägg: Fördelar med att jobba
Nästa inlägg: Kör på som vanligt, sa läkaren
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar